31.01.2018.

„ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ, ХОЛОКАУСТ, ДА СЕ НИКАД НЕ ПОНОВИ“

Ученици осмог разреда присуствовали су јавном часу под називом „Да се никад не заборави, Холокауст, да се никад не понови“. Час је одржан у Културном центру Чукарица у организацији Српско-јеврејског певачког друштва, подпокровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и уз препоруке државе Израел, Савета Европе, центра Јад Вашем.

Комбинујући историју, музику и психологију циљ часа је формирање културе сећања, развијање толеранције, подизање свести о Холокаусту, борба против предрасуда, расизма, анти-семитизма.

Предавања су одржалидр. Милан Кољанин, историчар (Институт за савремену историју Србије)и проф. Драган Попадић, психолог (Филозофски факултет). Успомене на ратне дане са присутнима је поделиог-дин Јозеф Баруховић.

Хор Српско-јеврејског певачког друштва извео је пригодне јеврејске и српске композиције које су пратиле излагања предавача и осликавале атмосферу, време, догађаје.

МарленаWeinberger– Павловић, председница Српско – јеврејског певачког друштва, осмислила је концепт часа и била модератор.

Посету су ораганизовали Јелена Врањеш, библиотекарка, и Дејан Михајловић, наставник историје.

Podelite ovu stranu:
 

Ауторско право © Основна школа "Филип Кљајић Фића" - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.